Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Sziasztok!

2010. augusztus 01. - animeblog

Reméljük nem baj, hogy egy kicsit szünetelünk, problémák léptek fel és lehet, hogy most egy huzamosabb ideig kevésbé nagyszerű minőségben élvezhetitek az AnimeBlogot. De addig is megpróbálunk itt irogatni nektek illetve ajánljuk a www.animemangapalota.blog.hu oldalt, ahol két szerkesztőnk irogat állandó jelleggel illetve egy Barnileonidasz nevű író.

Üdv,

Boomkin 

2010 Tavaszi Animék - Félszezon utáni benyomások (Első rész)

Mintha egy örökkévalóság telt el volna az előző cikkem óta, és ugyan röstellem, de nem nagyon volt időm a bloggal foglalkozni. De most így a vizsgaidőszakban végre lett egy kis szabadidőm, így beszámolok nektek a 2010-es tavaszi szezon animéiről, avagy jobbak lettek-e a startnál, vagy rosszabbak. Mivel eléggé sok animéről beszélünk, így csak részletekben fogom a blogra felrakni, remélem ez senkit sem zavar. Nos akkor lássunk neki.

 

Tovább

Hamarosan jelentkezem+ Bejelentés

Élek még, csak sok a dolgom. Jövő héten többbórás dolgozatok raklapszámra.

Ami csip-csup ügyeimnél fontosabb lehet: jelenleg vizsgaszabadságot kivevő szerkesztőtársam, Mangekyo22 révén akadt egy kis problémánk a Mondowebbel. Kis szerencsével azonban holnapra minden rendeződhet.

Az Erőleves legyen veletek!

EDIT: A Mondoweb ügy lezárultnak tekinthető, miután sem a site illetékes tagja, sem én nem kívánjuk a parttalan vitát folytatni.

Blogjelentés

Kedves látogatók! A most következőkben féléves összegzését olvashatjátok arról, amit az AnimeBlogban tettünk, alkottunk és némi jövőbe tekintést fogtok látni, hogyan képzeljük el az AnimeBlog jövőjét.

Alapelv: "A szórakozáshoz jogunk van!"

Az AnimeBlog az új blog kezdetekor azt tűzte ki céljául, hogy fél év alatt egy olyan blog legyen, ami naponta-hetente frissülő tartalmakkal megmozgassa az animés réteget, komoly médium legyen és, hogy elérjen egy bizonyos tőkét. Nem teljesen értük el célunkat, de elkezdtünk megmozdítani a köveket: örömtelien jelentem be, hogy az AnimeBlog.hu (pályázaton AnimeBlog.tk) a Diákújságírok Egyesülétének Országos Diákmédia Pályázatán, a "legjobb online diákmédium" kategóriában, a második helyet érte el, ami méltán nagy elismerés egy nulla erőforással rendelkező blognak, aki a domaincímre is éppen csak szponzorációból kaparta össze a pénzt.

Az alapelvet fent olvashatjátok. A követkzeő félév, és az AnimeBlog következő időszakai ennek az alapelvnek a jegyében fog telni. A szórakozást, a mi esetünkben az animét leginkább (!) szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni, ízelitőket rakni és dolgozunk rajta, hogy a tévékben több animét vetíthessenek, és remélhetőleg ennek hatására a mangák és az anime kiadványok is olcsóbbá válnak. Ez egy hosszútávú cél, a durva utópiáról, pedig még itt szó sincs.

Ennek értelmében szükségesnek tartjuk, hogy megnöveljük a célközönséget, ugyanis az AnimeBlog minőségi cikkeivel, a mennyiség ellenében nem mindig éri el azt a réteget, akit szeretne, mégha nagyon egyedi és máshol fel nem lelhető ritkaságokat is bemutatunk nektek. Ezért átalakulunk lényegében - remélhetőleg augusztusig bezárólag - egy portállá, ahol a Lendületben az Animés Világ: Project Rebirth részén belül a GameBomb oldallal egyesülünk egy bizonyos szintig. Ez azt jelenti, hogy az AnimeBlog szolgáltatni fog rpg makeres illetve gamer tartalmakat, ez valószínűleg az új portál/blog megkezdése előtt is lesz, ugyanis bétakulcsot szereztünk a Starcraft 2-höz. Érdemes figyelemmel követni a blogot.

A mostani menetrend szerint haladva a következő féléves terv, hogy 100 000 Ft.-nyi összeg álljon rendelkezésére az AnimeBlognak, reklám, szponzorációs, pályázati illetve egyéb támogatási pénzből főleg, amit például a Magyar Makeres Alap és Magyar Animés Alap keretében szét tudjuk osztani. Ez a terv viszont a ti támogatásokat sietteti,  mindenki hozza egy barátját, és minnél többen vagyunk, annál minőségibb tartalmat tudunk biztosítani. Akár egy oldalletöltés is sokat számít!

Az új portálon a következő nyalánkságok lesznek:

  • FaceBookal egybeépíthetőség
  • Twittereld a cikket egy kattintással!
  • Új kategóriák: Karakter Profil, Játékbemutatók és egy titkos kategória, amit a későbbiekben közlünk
  • Bővül a gárda, még frissebb tartalmak!!!
  • Rengeteg verseny!

A Project Rebirth nektek is a hasznotokra fog válni! A működő animés közösséget kíváno mindenkinek,

Halpern Bence Márk, (Boomkin)

Az AnimeBlog.hu főszerkesztője

A szubkultúrális érdekek támogatója