Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

2010 Tavaszi Animék - Félszezon utáni benyomások (Második rész)

2010. május 26. - Maxer1500

Előző cikkemben szó esett a K-On! második évadjáról, az új Key projectes Angel Beats-ről valamint MADHOUSE újabb sikergyanús animéjéről, a Rainbow-ról. Mivel még sok anime hátra van, így essünk is neki a mai adagnak.

 

B Gata H Kei

Megmondom őszintén, ez volt az az anime, aminek az első részét befejezve rábiggyesztettem a legjobb szezonbéli comedy jelzőt. Humoros volt, egy eléggé érdekes koncepcióval, ugyan nem volt eget rengető, de szórakozásra kiváló volt. Aztán ugye jött a folytatás, és a sorozat egyre jobban veszített a humorából, valamint egyre több és több klisés momentumot vehettünk észre benne. De ne haladjunk ilyen gyorsan.
A történet a 15 éves Yamada-ról szól, aki most kezdi meg középiskolás éveit a Takizawa-i Középsuliban. Yamada nagy álma, hogy a középsuliban összeszedjen 100 db szexpartnert, de ezzel egy kis probléma akad. Ugyanis Yamada tapasztalatlan a szexel kapcsolatban, és úgy gondolja, hogyha egy tapasztaltabb partnerrel csinálná, a partnere kinevetné. Így arra a következtetésre jutott, hogy mégis egy szűz, egyszerű fiúval kell kezdeni, és a választása végül Kosuda Takashi lett. Innentől kezdve a történet arról szól, hogy Yamada hogy próbálja becserkészni Kosudát.
A történet egy tipikus love-comedy-hez vezet, de a 100 szexpartneres dolog eléggé meredek, még életben nem hallottam róla, de egyből felkeltette az érdeklődésem. Az epizódok folyamán láthatjuk, hogy Kosuda és Yamada kapcsolata miféleképpen fog változni, hogy mindkettő egyre mélyebb érzéseket táplál egymás iránt. Ez természetesen kínosan humoros pillanatokhoz vezet, ahogy láthatjuk, hogy mindig valami közbeszól mielőtt célba vihetnék a dolgot. A humor a sorozatban a helyén van, van pár hasfalszaggató pillanat, de így a közepe fele egyre jobban kezd leülni, valamint a poénok is kezdenek repetitívak lenni. A sorozat előhaladtával újabb karakterekkel ismerkedhetünk meg, mint Yamada barátnőjének, Takeshita Miharu-nak a barátjával, Daisuke-sannal, Kosuda szomszédjával, Miyano Mayu-val aki évek óta bele van esve Kosuda-ba, valamint a tökéletes Kanejou Kyoka-val, aki a tökéletes úri hölgy álca mögött egy igazi perverz bestia lakozik, ami a tulajdon bátyja iránt epekedik. A karakterek jól eltalálták, kicsit betegesek de szerethetőek mind, valamint Yamada is nagyon aranyos tud lenni, amikor nem zavarban van, vagy pedig az érzéseivel küszködik. A szinkronok is tökéletesen a helyükön vannak, Yui Horie, Tamura Yukari, Kobayashi Yuu, egyszóval híres seiyuu-k adják a hangukat a kraktereknek. Talán Daisuke-sannak a hangja hangzik jóval érettebbnek mint egy középiskolásé, de mivel alapból érett karakternek szánták, így elnézhető. Az animáció is pofás, ugyan nem egy grafikai orgazmus, mint például a Gundam 00, de egészen illik a sorozathoz, valamint a humoros jeleneteket is nagyban elősegíti az animáció. A zenék terén az opening eléggé aranyos, mondjuk 7x végighallgatni már nem annyira vicces, az ending pedig elmegy úgy ahogy van, nem hagyott különösebb nyomot. Trailer:

Végszó: Az humoros kezdés után kicsit leült a hangulat, valamint kezd néhol kicsit klisés lenni, de ettől függetlenül kikapcsolódásra egy tökéletes sorozat, érdekes karakterekkel. Kíváncsian várom a Yamada és Kosuda közti fejleményeket.

 

Ikkitousen: Xtreme Xecutor

A 4. Ikkitousen évad pontosan azt hozza, amit az elődök is: sok akciót, ecchi-t és kínai történelmi hősök női remake változatát. Mi más is kellhet egy férfi nézőnek, mint hogy lenge ruházatban lévő leányzók bunyózva tépjék le egymásról azt a kevéske ruhát? Nos egy komplex történet nem ártott volna, ami itt ugyan még nem ütötte fel a fejét. Kaptunk helyette egy szimpla történetet, miszerint Kentei átakarja venni a japán régiók feletti uralmat, és így egy hamis bajnokságot hirdet meg, ahova meghívja az iskolák fejeit. A harcosok eleget tesznek a kérésnek, és mit sem tudva elindulnak az ismeretlenbe a tornához, viszont kiderül, hogy ez egy csapda, és Kentei markába kerülnek a harcosok. Sonsaku Hakufu, aki hátra maradt tudomás szerzett barátai elrablásáról, és megindul a torna helye felé, hogy kiszabadítsa a barátait, valamint jól megleckéztesse Kentei-t is, ha már ott van. E mellé kapunk egy kisebb történet szálat is, ami az új leányzóról Bachou Mouki-ról szól. A mellékszál szerint Bachou bosszút akar állni Sousou Moutoku-n, aki megölte a bátyját. Egyedül próbálta bevenni a Sousou által irányított iskolát, de csúnyán kikapott Sousou egyik őrétől. Kis idővel később Hakufu tanítványának fogadja, és megpróbálja kiképezni a leányt, több kevesebb sikerrel.
A történet több szálon is fut, és egész jól van kivitelezve, párhuzamot is von korábbi szezonban történt eseményekkel, de összességében maximum egy közepest tudna kapni a történet. A fanservice faktor viszont az egekben van, lévén a leányzók tényleg jól kidolgozottak, és egy néha kivillanó dekoltázs nagyban feldobja a hangulatot. Kínosan ügyeltek arra is, hogy azért ne menjen át az egész softcore hentaiba, de azért szép számban ritkítják a ruhájukat a szereplők. E mellé csak plusz az, hogy reklámszünetekben is kapunk 1-1 képet, amin lenge öltözékben pózol valamelyik leányzó. Az animáció szép, a karakterek jól vannak kidolgozva, valamint a harcjeletek is egészen szórakoztatóak, talán annyi kivetnivalóm lenne, hogy harcok nem eléggé dinamikusak, sok az álló kép, valamint bizonyos effektek röhejesen néznek ki. Az opening egy tűrhető szám, az ending pedig egy egész jó szám Masumi Asano & Aya Endo-tól, viszont a BGM-ek jók, pörgősek és adrenalin pumpálóak. A szinkronok maradtak, így ott nincs probléma. Az új karakter Mouki nagyon szerethető, kicsit butuska, de vidám leányzó, kísértetiesen hasonlít Hakufu-ra fiatalabb korában. Promó: 

Végszó: Remélhetőleg a történet durván be fog indulni, mert eddig nem sok összefüggő volt, valamint érdekel, hogy ki lehet Kentei. Aki szerette az előző szezonokat, nem is kérdéses akkor. Ha túl sok a fanservice, akkor nézzetek mellé Hokuto no Ken-t, így balanszban maradtok.

 

Ichiban Ushiro no Daimaou

Úgylátszik ma csak fanservice animéket fogok bemutatni, lévén a következő anime központja is a fanservice. Ugyan raktak mellé mágiát, és egy konfliktusos történetet, de lényegében marad egy hárem anime, sok akcióval és fanservice-el.
Történet szerint Sai Akuto, akit a Constan Mágikus Akadémiára vettek fel már első naptól kezdve kivívta mások gyűlöletét. Ugyanis a kalap, ami egyenesen a Harry Potter-ből jött át, megjósolta, hogy Akuto-ból bizony egy gonosz démon király lesz, aki újra káoszt fog hozni a világra. És így kezdődött el nehézségekkel teli iskolás évei, ahol a gyűlölködés ellenére is szerzett barátokat. Mint például Miwa Hiroshi, aki Akuto alattvalójává válik, Hattori Junko, aki eleinte azt gondolta, hogy Akuto csak kiakarta használni, Korone az android, akit Akuto megfigyelésére bíztak, valamint Soga Keena, akivel Akuto-nak elvileg közös múltja van. A karakterek szórakoztatóak, Keena nagyon aranyos, Hattori a tipikus tsundere karakter, valamint Etou senpairól nem is beszéltem, aki fekete mágiával próbálja becserkészni a leendő démon királyt, és beteges illúziói vannak. Egyszóval ugyan sablon karakterek, mégis szerethetőek a maguk módján, valamint kétségtelenül szórakoztatóak.  Akuto karaktere is érdekes, ő az aki nem akar démon király lenni, mégis lelkiismeret nélkül használja az erejét mások bántalmazására (ahogy egyik epizódban láthatjuk is majd). A történet főszála is lassan kiteljesül, és kiderül majd, hogy a démon király nem is a legnagyobb problémájuk az embereknek. Az animáció pofás, az effektek jól kivitelezettek, valamint a harcok bizonyos helyeken eszméletlenül jó (például a 7. epizódban), bizonyos helyeken meg eléggé gyengék. A zenék terén az opening egy egészen fülbemászó szám, de nekem az endingje jobban tetszett, nagyon "kawaii" volt. A BGM-ek is helyükön vannak, talán néhol kicsit túlzásba esik a zene, és nem illik a jelenethez, de ezenkívül nem volt nagyobb problémám. A promo videó:

Végszó: Eleinte nem voltam oda a sorozatért, de így jó pár rész után meggondoltam magam, ez egy egészen szórakoztató sorozat beteges karakterekkel. Valamint a fő történetszál is eléggé lassan bontakozik ki, így már érdekel hogy ki is az a szőkehajú bishi. Fanservice + harcok, mi kell még?

 

Folytatása következik...

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr112032739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása