Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Az AnimeBlog összeállítása március 15-re

2010. március 15. - animeblog

 Mint látjátok, a fejlécünk egy kicsit nemzeti színekbe öltözött és terveink szerint egy pár napig fog csak megmaradni, ma viszont gondoltunk azokra is, akik vagy nem tudnak kimenni, mert az egyik párt a közelükbe rendezett megemlékezést és félnek a balhétól, vagy nem akarnak és nincs programjuk. A mai nap terítéken: a magyar vonatkozású animék.

Kezdésnek és megalapozásnak talán nem lehet rossz egy Hetalia: Axis Powers, amiben Magyarország is képviselteti magát, Hungary-chanként. Hungary-chan kicsit jó kapcsolatokat ápol Austriaval, úgyhogy némi világtörténelmi tudást is felszedhetünk magunkra animenézés közben. Egy AMV Hungaryről:

Aztán ne felejtsük el, hogy sejtésünk szerint a tavalyi japán-magyar baratság évének jelképeként az 11eyes rengeteg Google Translate-szagú szöveget tartalmazott. A második epizód elején azonban megszólal egy magyar szinkronszínész is, ezzel a magyarok szívébe biztosab belemászik a sorozat, aki gondolja ezt is megnézheti, egy rövid, de jó kikapcsolódás lehet a hosszú hétvégének a végére:

Végezetül, hadd említsem meg a Vampire Hunter D - Bloodlust filmet, mint a mai nap másik javasolt animéjét. Őt az egyik női szereplő miatt, Carmila miatt érdemes megnézni, aki a magyar történelemben, csak Báthory Erzsébet néven ismert nő, részletesebben itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Báthory_Erzsébet

Reméljük mindenkinek tudtam ajánlani valami olyat, amiben ennek a napnak az animenézését valamilyen nemzeti érzelemmel és emlékezéssle tudja tölteni, hogyha már a szabadtérre nem tud kimenni.

 

Éljen a szabadság! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr861840723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása