Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Zeneismertető: ONE OK ROCK

2010. március 11. - Maxer1500

A One Ok Rock japán pop-rock bandát 2005 nyarán alapította meg három középiskolás barát, Yamashita Toru(gitár), Kohama Ryota(basszus) (mind ketten a Heads, egy japán hip-hop banda tagjai voltak), valamint Alexander Onizawa(gitár). Azóta két újabb taggal, valamint rengeteg rajongóval lettek gazdagabbak. 

Toru, miután megalapította a bandát vokalistát keresett, és erre a szerepre nem is találhatott volna jobbat, mint a híres enka énekes Shinichi Mori fiát, Moruichi Takahiro-t. A banda utolsó csapattaga, Kanki Tomoya csak 2007-ben csatlakozott a bandához. Minden albumon ő volt a dobos, de csak utólag lett hivatalos csapattag. Miután meglett az ötödik bandatag is, még 2007-ben kiadták első Single albumukat, a Naihi Shinsho-t. Ezután már nem volt megállás, a srácok sorban adták ki albumjaikat és egyre híresebbek lettek.

2007. novemberében kiadták első nagy albumjukat Zeitakubyo néven. Az album tartalmazza a banda korábbi, Mini és Single albumjainak dalait, valamint természetesen belepakoltak jó pár zúzósabb számot is. Az albumuk 15.-ik helyen végzett az Oricon listáin, és 9 hétig sikerült a toplistákon maradnia.

2008. május 28.-án megjelent málsodik nagy albumuk, Beam of Light néven. Az album 11.-ik helyezettként végzett az Oricon-on, és négy hétig fent is maradt a toplistákon.

2008. november 12.-án kiadták harmadik nagy albumukat, a Kanjo Effect-et. Az album 13.-ik helyen végzett az Oricon heti ranglistáin, és a toplistákon maradt 10 héten keresztül.

A banda nevével kapcsolatban még előkerült egy érdekesség, a srácok bevallása szerint a stúdiót mindig délután 1 órakorra foglalják le. Mivel a japán nyelvben nincs 'l', így a "One o'clock"-ból "One o' crock"(uwannokurocku) lett. És így lett a banda neve One Ok Rock.

2009 áprilisában Alex-et a rendőrség letartóztatta egy iskolás lány molesztálása miatt, majd a banda május 15.-én bejelentette Alex távozását. A srácok éppen az újabb Single albumukon dolgoztak, aminek egyik dalát a God Hand Teru dráma használta volna, de az incidens miatt lefújták az albumot. Alex távozása ugyan veszteség mind a banda, mind a rajongók számára, de a srácok nem álltak le, és továbbra is csinálták azt, amihez a legjobban értettek, zenéltek.

Legújabb Maxi-Single albumjukat 2010. februárjában adták ki, Kanzen Kankaku Dreamer néven.

Kiknek is tudnám ezt a bandát ajánlani? Őszintén szólva mindenkinek, mivel a One Ok Rock egy nagyon ütős banda. Olyan zenét játszanak, amit ők akarnak, és nem próbálnak megfelelni az új modern normáknak. Nem csak a rajongóknak, hanem saját maguknak is játszanak, és szerintem rengeteg mai zenészben ezt a tulajdonságot nem találhatjuk meg. Számaik között vannak zúzósabb, pörgősebb ugyan úgy, mint lágyabb, szóval mindenki megtalálhatja az ínyérevalót. Summa summarum, egyszerűen minden J-rock kedvelőnek csak ajánlani tudom, aki szereti a J-rockcot, az ezt a bandát is szeretni fogja, aki meg nem, az is tegyen vele egy próbát, megéri. És hogy melyik számmal kezdjetek? Nem is tudom, mondjuk egy Naihi Shinsho-hoz vagy egy Keep it Real-hez mit szóltok?

(További információért látogassatok el a One Ok Rock honlapjára!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr971831915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása