Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Farkasok meg vámpírok...

2010. január 19. - bozontkun

Egy ideje porosodott két megnézetlen anime epizód nálam. 2 sorozat első részei. 2 egészen új sorozaté. Eldöntöttem hogy nézni fogom őket amikor az AnimeAddicts kiirta hogy projectet csinál belőlük. Amikor lejöttek rögtön belepillantottam a művekbe, de nem voltam olyan hangulatomban hogy végig is nézzem őket.

Talán ebből a pár mondatból illetve a címből páran már biztosan rájöttek, hogy a Dance In The Vampire Bund és az Ookami Kakushi a 2 kiszemelt animém.

A vámpírosdi igencsak felkapott téma napjainkban. Az első rész nagyon nem fogott meg. Vámpírtámadással kezdünk, majd szokatlanul egy TV műsorban találjuk magunkat ahol arról szavaz pár híresebb ember hogy léteznek-e vámpírok avagy sem. Megjelenik a vámpírkirálynő mint vendég és biztosít minket arról ,hogy igenis léteznek és eddíg is léteztek. Csendben alakították az emberiség történelmét a háttérből és ugyanúgy hierarchiában élnek mint mi. napuff. Kapunk egy kis akciót, egy ember (bocs, vámpír) átalakul valami gekkóvá ami igen viccesen néz ki, majd a történet végén ez a kis szöszi csaj -aki a képen látható balra,de nem egyenlő a már előbb említett vámpírkirálynővel - közli velünk emberekkel hogy ő a fővámpír és Tokió egy bizonyos területét vámpírok által lakott területté nyilvánítja. Ráközelít a kamera és vége az 1. résznek. Nagyvonalakban...

 

Farkasos sztorink sem ismeretlen darab. Aki látta a Higurashi no naku koro ni-t annak legalábbis biztos nem. Illetve ha látta és tetszett neki akkor valószínüleg ez is tetszeni fog. (...cserediák, új, rejtélyes, 2 részes város, közeledő fesztivál, főhősünk körberajongása sokak által, grafika... ) Van belőle Visual Novel is, ami véleményem szerint rendkívül érezhető az animén. Azaz a zenék illetve a hangulat gyors változása egy-egy rejtélyesebb helyzet után bennem egyből azt az érzetet keltette, hogy márpedig ez tuti valami adaptáció lehet.

Az 1. részben apu meg a 2 csemete (bátyó és tolószékes hugi) új városba költözik, ahogy mondtam a srácot körberajongják az osztálytársai, semmilyen természete ellenére is. Van egy vezérnek tűnő hölgy aki kijelenti hogy márcsak a fiú puszta létezése is zavarja, ezután erősen érezzük hogy valami nem klappol, rejtélyes képsorok, kis történelem a városról, halál... Ez még talán érdekes is lesz.

Nos, úgyvélem egyik sorozat sem lesz világmegváltó. Egész egyszerűen úgy érzem hogy a mai modern sorozatok olyan... semmilyenek. Klisék? Passz. A kakarterek teljesen személytelenek, ridegek számomra. Lehet hogy ezt a szép grafikával próbálják pótolni (áhh... még a grafikában sincs semmi extra, ami igazán magávalragadna...), de nálam ez nem segít rajta. A történetek meg átlagosak. Valamiért a mostani sorozatokból úgyérzem hiányzik valami, valami ami régebben magával ragadta a nézőt. Persze nem azt mondom hogy csak ilyen sorozatokat csinálnak, mert pl az Eve no Jikan meg az Eden of the East is elég jók voltak. Nem tudom, talán kezdek kinőni belőle, bár akkor miért tetszik valami mégis? Nem... szerintem itt valami olyasmire jöttek rá a készítők ami lehet sokaknak bejön, de nekem valahogy nem fekszik. Nem tudom mi az a dolog, de remélem azért találok olyan alkotásokat amik kellően rátermettek egy olyan számára mint én ;) Nomeg az is igaz hogy nem nézek annyi mindent mint régen és lehet csak az olyanokat fogom ki amik nem fognak meg hohhohoho..

A 2 anime közül egyik sem érintett mélyen, lehet nézni fogom őket és akkor majd írok még, de könnyen meglehet az is hogy hanyagolom őket, majd kiderül.

 

Az Ookamikakushira itt kattanhatsz rá: Kattanj rá!
A Dance in the Vampire Bund-ot pedig itt nézheted meg Kattanj rá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr431683640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkinekSemmiSemTetszik 2010.01.19. 00:48:02

Bár nem tudom, hogy rajtam kívül olvassa-e valaki a blogot, de már csak azért írok, hogy megtiszteljem a posztírót vele.

1. Dance in the Vampire Bund.. nagyon vártam, mert a mangája bejött, erre kaptunk eddig két olyan részt, aminek semmi köze a mangához. Kiderült, hogy a mangaka kérte, hogy ne legyen ugyanaz a story... innentől szerintem fail kategória.

2. Ookamikakushi: nem tudom mennyire ismerős a Chaos:head, vagy a 11eyes pölö.. nos ez körülbelül ugyanaz a kategória.. Visual novelből készül huszadrangú valami. Iszonyat gáz, két rész után ez is dropped részemről.

Ha valami jót akarsz, akkor lehet a Durarare!! lenne jó választás a téli szezonban. Azon kívül minden színvonal alatti.. nem nőttél ki belőle.. a téli szezon általában gyenge és amúgy is. Meg persze a színvonal is romlik minden évben. :P

huh.. ez hossz lett.. lehet jelentkezek szerkesztőnek XD

Objection 2010.01.24. 08:31:38

Hát nemtudom speciel sztem OokamiKakushi nem rossz csak eleddig nem emelkedett ki annyira mint ryukishi másik két irománya a higurashi meg az umineko, de tegyük azt is hozzá hogy az ookami kicsit a semmiből tűnt elő. Az meg hogy az adaptáció milyen lesz persze kérdéses de egy psp exkluzív visual novellt az életben nem fognak lefordítani szóval így az elolvasás kiesik ,így hát marad az anime. Mindenesetre a story biztos nem lesz rosz eleddig a kedves írótól rosszat nem láttunk, bár lehet ez lesz az első igazán "átlagos" storyja. Vampire Bundora azért is figyeltem fel mert a Shaft manapság eléggé befutott kis animációs gárda lett és nem is rossz dolgokat csináltak ( zetsubou sensei, meg a legutóbbi kis szösszenet a Bakemonogatari, ugye ismérvük sz érdekes stílus ,és hogy egy percig sem szabad komolyan venni őket. )
Amúgy meg keresd direkt a seinen címeket vagy a rövidebb dolgokat az talán már közelebb áll hozzád ha úgyérzed hogy "kiöregedtél" :) pl. most hogy már bejfeződött a 7 filmes Kara no Kyoukai érdekes szórakozást nyújthat (főleg a nem lineáris storymesélés miatt).
süti beállítások módosítása