Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Eve no Jikan - Ívben töltött időm...

2010. január 05. - bozontkun

Egész rég volt már amikor elkezdtem... majdnem olyan rég volt mire befejeztem. Ez az egész egy teljesen harmonikus, fullos kikapcsolódást nyújtó, szolid, mindössze pár részből álló szösszenet. Itt-ott poénos, itt-ott szomorkás. Mindent csak mértékkel.

A sztori később játszódik mint a mi jelenlegi 2010-es évjáratunk, talán valahol Japánban, bár már arra sem nagyon emlékszem. Az emberek elkezdtek az androidokat alkalmazni mint segédeszközöket. Oké, ezt már-már  mondhatnám klisének is, de magát a megvalósítást, illetve a konkrét cselekményt semmiképpen sem. Nos, a mesterséges intelligencia észbekap és bár csak szolidan, de gondolkozni, cselekedni kezd. Természetesen nem szegi meg a robotika 3 alaptörvényét (engedelmeskedik nekünk, nem bánt minket, illetve ha ezekbe nem ütközik bele a cselekvése akkor köteles önmagát is megvédeni... valami ilyesmi, bocs konkrétumokért keressetek más oldalt..) , de teszi sajátos kis dolgait. Ezt valaki jó szemmel nézi valaki pedíg természetesen ellene van.

Történetünk 90%-ban egy lokálban kávézóban játszódik. Ahol a légkör családias az emberek pedíg értelemszerűen barátságosak. Főszereplőink akik ,talán elárulhatom: emberek, idetévednek valami nyom folytán és folytonos vendégekké válnak. Ez egy olyasfajta hely ahol nem nézik az eredetedet. Gyártási számod van vagy anyajegyed tök egál. Sőt! Tilos elítélni a másságot, egy hely ahol mindenki egyenlő. Nos ez ugye eléggé rizikós vállalkozás tudván jócskán vannak emberek akik ellenzik a robotok jogait, dehát aki idetéved az valamiért jön... remélhetőleg nem rosszakaró. Végülis a történet során ilyesfajta konfligtus csak egyszer jelentkezik, bár ez bőven elég ehhez a 6 rövidke részhez.

Minden epizód egy-egy karaktert mutat be. A történet végére letisztul előttünk ki robot és ki ember, bár azthiszem ez az ami a legkevésbé érdekli a nézőt akit sikeresen magávalragadott a sorozat.

 


Szumma szummárum:

  • történet:10/9
  • megvalósítás:10/10 (párszor nagyon egyedülálló kameranézetre vált és ezis hozzájárul az egyediségéhez, tökéletességéhez... grafika is kifogástalan)
  • zene:10/10
  • terjedelem:10/4 gyerünk... ez iszonyat rövidre sikeredett!

Tavasszal elméletileg kapunk egy múvit, bár az csak összefoglalja az eddigieket. +- egy két jelenet. Boldog lennék ha lenne folytatása! Mindenképp megéri megnézni.

Ha valaki témában szeretne maradni de valami zúzósabbra vágyik az lesse meg az Animatrixot. A 2. Reneszánsz altörténetét mondhatnám egyfajta Eve no Jikan alternate endingnek is ,persze csak durván, de elképzelhető.

Ezekhez hasonló műveket mindíg szívesen nézek, ha valakinek van valami jó ötlete az ne habozzon megosztani!

 


4,5/5 (Remekmű, de vannak hibái)

 

Megnéznéd a fenti animét? Kattanj rá!

 

Megjegyzés: A fenti link tudomásunk szerint legális, felelősséget nem vállalunk, ha nem az, kizárólag ismeretterjesztés céljából mutatjuk be az animéket és a mangákat

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr851647208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása