Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

School Days 1. rész

2010. április 12. - WanGood

Az anime ipart meggyalázták jó párszor. Legutóbb a Platonic Heart (Zettai Shougeki) agysejtpusztítása volt méltó erre a címre (2008-ban követték el), de egy évvel előtte elkészült az, amitől kikészültem.

Hogy miről beszélek? A School Days nevű szemétkupacról, amire az összes negatív jelző kevés. Számomra ez a negatív number one, ennél nagyobb borzalmat nem hordott még Japán a hátán.

Ez a videó még nem valami jó, mert még tavaly kora ősszel készült, ez volt az első videóm, és saját meglátásom szerint is a leggyengébb. De azért jó szórakozást hozzá.

BTW: Miután az összes videót kitettem, jön a School Days anime vs. manga kritika, mert, bármennyire is ódzkodtam tőle, Mangekyo22 javaslatára elolvastam a mangát. Az internetem olyan ocsmány gyenge, hogy még egy sima youtubeos videó(!) is beszaggat néha. Szóval írok amikor tudok, videózni is igyekszem. Ezért elnézést, az externet illetékesét pedig várom egy élezett fejszével.

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr511915989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

animeblog · http://www.animeblog.hu 2010.04.12. 21:21:22

Hűha elég érdekes mércéd van, Green Greenre jót adni, erre meg rosszat, ez azért elég nagy árral szembemenés, de nem baj, ezt szeretjük, bár nem fogom ezt azér t szó nélkül hagyni, itt röviden, aztán lehet, hogy én is egy vidiben foglalom össze a mondandóm.
Szóval röviden és tömören a cikknek egyik elsődleges hibája, hogy nem a mangával kéne összehasonlítani, hanem a visual novellel, ugyanis tudomásom szerint ez eredetileg egy VN.
Az anime nem rossz, különösen a Nice Boat a végén, de erről Maxert mindjárt ideküldöm nyilatkozni.

Maxer1500 2010.04.12. 22:44:34

Ha statisztikát kéne vezetni, akkor talán a Naruto/Bleach/OP/stb., a Haruhi és a School Days emelkedne ki azok közül az animék közül, amiknek a legvitatottabb az értékelésük. Van aki imádja a pszichologikus gondolatai miatt, míg vannak akik utálják főleg a vége és a karakterek beteges és pszichopata jelleme miatt. Mindenki maga döntse el persze, hogy milyen véleménnyel van az anime iránt, viszont pár dolgot kiemelnék a videóból (semmi rosszindulatból).
Szóval elsőként említetted a grafikát, valamint az animációk gyengeségét, a karakterek gyenge megrajzolását stb. Nos ezzel nem tudok egyetérteni. Az animáció ugyan nem volt díjnyertes, de legalább egy "decent" szintet elér. Ugye a Visual Novell animációját vitte tovább ami a legtöbb ember véleménye szerint se volt borzalmas (pl nem egy Mars of Destruction vagy Kanon 2002, na AZ borzalmas animáció).
A másik a zenék egymagában. Ugyan az igaz, hogy az opening nem nyerte el mindenkinek tetszését, és a BGM-ek is csak az elmegy kategóriába mennek, de az Ending-ek közül rengeteg olyan dal van ami a mai napig is népszerű anime nézők körében.
A karakterek jelleme pedig, nos ez volt a lényegük. Makoto belőlem is kiidegesítette a sz*rt, valamint a két főleányzó se éppen a szeretető "heroin"-ok sorait erősítik. Viszont az anime mondanivalójához ezek a karakterek szükségesek. Ugyan tényleg idegesítőek a karakterek és néhol nos túlzásba viszik a dolgokat, mégis sokkal jobban tudtam velük azonosulni, mint pl a Green green bármelyik szereplőjével. Az anime mondanivalója, pszichológiai és társadalmi jellemzése pedig minden ember számára szubjektív, kinek bejön kinek nem, de mindenesetre tanulságos.
Összesítve a monológot, nem védeni akarom (legalábbis teljesen) a sorozatot, mivel tényleg megvannak a maga hibái, főleg a szegényes történetben és a könnyen utálható karakterekben, de szerintem a videóban pont rossz dolgokat emeltél ki mint negatívum, de persze mindenki másképp látja a dolgokat, és ezt tiszteletben tartom. És hogy ez egy gyalázat lenne az animeiparra? Nos ajánlom figyelmedbe a borzalmas Platonic Hear-t után bármelyik Ideal Factory-s produktumot (Mars of Destruction, Tenkuu Danzato Skelter Heaven, stb). Nekem egy hét kellett a felgyógyuláshoz azok után.

Maxer1500 2010.04.12. 22:54:36

@Maxer1500: Még annyit a wall of text után, hogy ronda, FAIL kategóriájú rajzok: www.sankakucomplex.com/2008/12/20/anime-manga-epic-drawing-fail/ ezen az oldalon látogathatóak, mindenki csak bátran. Makoto ezek után szerintem egy angyali szépségű...perverz(?).

Mangekyo22 2010.04.13. 06:33:37

@Maxer1500:
Hát nem tudom, tény, hogy nem a School Days a legrosszabb a világon, de hogy ez nem egy "jó" anime az biztos. A School Days manga adaptációja jobban bejött nekem, és ott több mondanivaló van - pedig ott a karakterek egy kicsit sem idegesítőek, mint ahogyan az animéban teszik. Bevallom, nekem a School Days-ből az jött le, hogy ha azt állítja a lány, hogy terhes, ne hagyjuk ott, különben felszecskáz. :)

Az araki-member 1/10 a tízből, és 10 barátomból 2-nek tetszett. A Tenkuu Danzato Skelter Heaven még nem néztem meg, most töltöm le az internetről, hogy megnézem, de így a leírása alapjén nem tűnik rosszabbnak, mint a Platonic Heart. Főleg, hogy a Platonic Heart a "valóságban" akarna játszódni, míg ez inkább fiktív. De megnézem, s ha tényleg rossz, bemutatom.

Tehát valóban nem annyira rossz, de tény, hogy még a közepest sem éri el.
süti beállítások módosítása