Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

EuroCosplay - Üditő színfolt

2010. március 07. - animeblog

 Amikor arról beszélünk nagyon sokan, hogy eléggé el kéne egy-két változás az animevilág környékén, akkor nagyon gyakran beszéltünk arról, hogy például az AMV-nek nemzetközibb színteret kéne adni. Az EuroCosplay viszont remek lehetőség arra, hogy bemutassam nektek, hogy merre tovább és végre mindenki rájött, hogy még baromi hosszú út áll elöttünk.

 

Hogy is működik ez?

Viszonylag szimpla. Minden országnak maximum 2 azaz kettő eseménye nevezhet - feltételezem, ez azért van, mert míg más országokban egyre inkább kitörnek a monopol-helyzetekből az animeconok és van némi versengés is, hogy kié a jobb program, itt a két cég összeállt kartellbe - és ebből kifolyólag 1-1 jelöltet delegálhat az ország Angliába. A kiértékelése nagyon egyszerű, arról van itt szó, hogy ezt a rendezvény szerverői döntik el, nyilván gondolom vannak irányelvek is, pl. az, hogy más országok hogyan választanak: www.londonexpo.com/euro_cosplay_qualifiers.html A linken azt látjátok, kik futottak már be.

Október

Októberben pedig, lesz egy a Londoni mindent-egybe (tehát szájfájás és mangó) con, ahol az országok delegáltjai megküzdhetnek. Ugyanaz, mint a szépségversenyeknél, csak most nem a három méreted számít, hanem hogy Zara vagy Louis Vutton van-e rajtad. Mármint úgyértem, hogy milyen cosplay van rajtad, az számít :D

Vélemény

Ezt összevetve, pedig elmondhatom, hogy frankó ez a dolog, bár sokan ki fognak maradni belőle, ugyanis 18 a korhatár és én úgy gondolom, hogy a rajongók jelentős része 18 alatt van még mindig és így sok mindenki ki fog maradni belőle. Mégegy hülyeség szerintem a nemzetközi szabályokban, hogy akrobatikát vagy harcművészeteket nem lehet előadni, ez szerintem nagyon megszabja a kreativitásokat főleg, hogy olyan dolgokra sem lesznek képesek az előadók a színpadon mint a futás, szaltó, stb, bár nem is cirkuszi akrobatika ez, de egy performanceot ilyesmik nagyon meg tudnak dobni szvsz.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr581816810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása