Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Darker than BLACK - Gaiden 01

2010. február 02. - Maxer1500

A Darker than BLACK széria a világon hatalmas népszerűségnek örvend, nem is alaptalanul, hiszen ki ne élvezte volna Hei, Yin és Mao kalandjait, amik nos, nem éppenséggel voltak gyerekmesék.  A sötét, komor közeljövőbeli világban játszódó történet, érdekes karakterek és akció dús harcjelenetek alapozták meg a sorozat sikerét, így természetesen jött egy második évad. A Ryuusei no Gemini alcímet viselő második szezon kétségtelenül jobb is volt és rosszabb is volt elődjénél. A történet sokkal nagyobb szerepet kapott, a harcjelenetek háttérbe szorításáért cserébe. Személy szerint a második évadot sokkal jobban élveztem, mint az elsőt, erősebb történet, sokkal több karakterjellem fejlődés, viszont se a kezdetét, se a végét nem tudtam mire értékelni. De most, a két nagy szezont összekötő OVA csomag magyarázatot ad majd arra, hogy mi is történt valójában Hei-jel és Yin-nel a Tokyo-i nagy robbanás után.

A borzalmasan hosszú bevezető után kezdjünk is bele. Aki nem ismerné a Darker than BLACK világát, annak egy kis bevezető: 10 évvel a történet kezdete előtt Tokyo-ban egy Hell's Gate nevezetű terület jelent meg, ami hatására bizonyos emberek szuper képességekre tettek szert, valamilyen áron persze. Van akinek ujjait kellett eltörnie  erői újratöltése érdekében, míg valakinek csak hamburgert kell falnia. Mindenki más-más képességgel van "megáldva", nincs hasonló képességű ember. Ezen kívül ezek a Contractor-ok emberi érzéseiket is elvesztik. Hei a Contractor-ok közül is az egyik legerősebb, Yin-nel és Mao-val az oldalán dolgoznak a Syndicate nevezetű szervezetnek, miközben egyre közelebb jutnak a Hell's Gate megjelenése körüli rejtély megfejtéséhez. Az első szezon végén Hei kilép a Syndicate-ből, és Yin-nel menekülőre fogják a dolgot. Itt kapcsolódik be a Gaiden története.

Az első szezon vége után egy kis idő elteltével láthatju, hogy Hei miután legyőz pár rossz arcú Syndicate béli Contractor-t, Yin-nel együtt Okinawa-ba menekülnek. A hotelben, ahol megszálltak úgy adták ki magukat, mint egy házaspár, akik éppen a nászútjukat töltik itt. Természetesen eközben Hei megpróbált hajóutat találni ki az országból. Ami viszont elkezdte Hei-t zavarni az az a tény volt, hogy a lány saját akciókba lendült, Hei parancsa ellenére is tett dolgokat (Yin egy Doll volt, a Doll-oknak meg nincsenek saját érzéseik, Yin persze egy különlegesebb Doll volt), például követte Hei-t amikor ő azt mondta neki maradjon a hotelszobában, illetve vacsorát rendelt a hotelvezetőtől 10 fő számára. Hei és Yin utólag mégse mentek el hajóval, mivel a jegyeladó hölgy meggyőzte Hei-t arról, hogy Yin rosszul érezné magát azon a szemétdombon amin utaznának. Ez vezetett ahhoz, hogy Hei-ék meghosszabbították a hotelben maradásukat, ezalatt összefutva egy hölggyel, aki feltűnően hasonlított Amber-re. Yin is észrevette ezt, és kicsit féltékeny lett a hölgyre, így aznap este meg is próbálta ölni. Hei időben leállította Yin-t, aki megállapította, hogy a hölgy egy Contractor, és hogy minél előbb el kéne hagyniuk a helyet. Hei erre csak átölelte Yin-t, megígérve neki, hogy sose hagyja majd a lányt magára.

Másnap, miközben kiregisztrált a hotelből Hei, a hotel vezetőjének köszönhetően ráébred arra, hogy akit előzőnap Amber-nek nézett az valójában egy férfi volt, és illúzió segítségével verte át őt. Hei visszarohant a szobájához, hogy megkeresse Yin-t, de ott csak két másik Contractor-t talált. Hei legyőzte támadóit, és sikerült megtalálnia, hogy hol tartják Yin-t. De ott megint csak megtámadták őt, méghozzá az a férfi, aki úgy nézett ki mint Amber. Hei már a sarokba volt szorítva, mikor Yin segített neki, rákényszerítve az Amber hasonmást, hogy lője főbe magát. Ezek után Hei végzett a többi emberrel az épületben, és sikeresen megmentette Yin-t, akitől kérte, hogy soha többé ne hagyja őt egyedül. Azonban nem tudta azt, hogy a férfi, aki agyon lőtte magát nem halt meg, csupán illúziót látott Hei. A férfi egy női hangon beszélő kutyával megvitatta Yin meggyorsult fejlődését, valamint a veszélyt, amit a lány valójában jelentett.

Meg kell hogy mondjam, ezt vártam valamilyen szinten én is a 2. szezontól, harc, egy kis románc, történetbeli csavarok, aztán megint harc. Persze a történet orientáltság nagyon bejött nekem a Ryuusei no Gemini-nél, valahogy nem volt a régi Darker than BLACK, inkább olyan mintha egy külön történetet ültem volna végig. Viszont a Gaiden mindent hozott, amit kellett, tökéletes szórakozás volt. Egyszerűen tűkön ülve várom március 24.-ét, amikor a második OVA epizód is kijön. Az előzetes alapján ütni fog.

Első benyomások: 

  • PRO: az eredeti DtB érzés, király harcjelenetek, jó BGM, Hei és Yin közti románc
  • KONTRA: mikor jön már az a következő rész?

Előlegezett összesítés: 10/10 (Komolyan, ez egy újabb Darker than BLACK telitalálat. Ha a harmadik szezon is ilyen minőségű, kérem. MOST!)

Megnéznéd a Darker than BLACK Gaiden-t? Katt ide!

Megjegyzés: A fenti link tudomásunk szerint legális, felelősséget nem vállalunk, ha nem az, kizárólag ismeretterjesztés céljából mutatjuk be az animéket és a mangákat. Ha az országban a DVD-s verzió elérhető lesz, kérjük támogasd a készítőket megvásárlásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr291723472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása