Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Google - naponta használjuk

2010. január 10. - animeblog
A Google mindennapunk része. Mondjuk azoknak nem, akik valamiféle különös dacből a bing!-et használják, bár erre is láttam már példát. A legújabb antitröszt perekkel, pedig megszűnik a Microsoft egyeduralma és monopol helyzete a számítógépes világban a böngészők terén, bár az operációs rendszer terén még birtokolni fogja a mezőnyt sokáig - az új Google OS nem jelent megoldást.

"Guglizd ki", "A Google a barátod." és hasonló szállóigék már napjaink szókincsévé váltak, amikor egyik barátunknak mutatjuk meg ezt a technológiai áttörést. A Google hódít, internetes világhatalommá lesz lassan és hogy meddig fog tartani, az jelenleg nem kérdés. De hogy mi az apropója ennek?
Igazából az, hogy mostanság fejeztem be a Google Sztori című könyvet, amit nem tudtam mire vélni. Marketingfogás? Vagy őszinte igazság? Lehet, hogy most azt hiszitek a könyv megtévesztett, de én inkább az utóbbiban bízom. A Google-nek nemhiszem, hogy reklámra lenne szüksége. Márcsak azért sem, mert mára minden program ideges, ha nincs Google Toolbarod és lassan elkerülhetetlen lesz mindenkinek egy Google program használata.
Levelezők terén a Google a GMAILel, a Microsoft a WindowsLive-al, a kommunikáció terén a Google a Wave-el míg ilyen szempontból a Microsoft az MSN-el és a Windows Meeting programjaival próbál versenybe indulni. A verseny közel sem eldöntött a Google javára, de az lesz, és ez szinte biztos. Az utóbbi két évben, bár nagyon elszúrt húzásai voltak, a Google Street Viewből nagy petália volt, a Google Bookst megoldották, de fantasztikus lett és már örömmel böngészem az internetet a történelmi public domainek iránt.
Ugyanis eddig, ha valaki Jean-Jacques Rossueau alapművét szerette volna megismerni, a "Társadalmi szerződés"-t, ami szerintem a mai forradalmi és háborúvészes világban az egyik legfontosabb mű, annak legalább a fővárosi Szabó Ervinkönyvtárig biztosan el kellett volna kocsikáznia, vagy épp repülnie/vonatoznia, de sokkal valószínűbbnek tartom, hogy a Kongresszusi Könyvtár vagy az Oxfordi lett volna a legközelebbi ahol megtalálja ennek a könyvnek valamelyik kiadását. És ez elég szomorú egy történelemoktatásban ilyen híres művért, a Mein Kampfot pedig még tavaly láttam az ecseri piacon. Nem mintha törzsvendég lennék, de muszáj volt benéznem. :D
A Google napjaink feljőlédésének legnagyobb bizonyítéka. Vannak területek, amiket még nem hódított meg, de én támogatom a Googlet, ahasználható programjait, szinte mind letöltöttem, viszont sajnálatosan nem nagyon találom a hirdetéseket célzottnak és jónak és néhanincsenek is a kereséseim között, ezért annyira nem is támogatom őket, de napjaink fejlődésének legnagyobb bizonyitéka mégegyszer, a Google.
Csak nézzétek végig. Ez a bejegyzés a Google-könyv elolvasása után készült és ezt a képet a Google keresőben találtam, a Google Chrome-al írtam a bejegyzést.
Ti mit gondoltok? A sejtkutatás, az űrrepülés? A Google mikor hódítja meg? Vagy a Google gonosz?

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr31662613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása