Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Az animés fórumokról

2010. január 05. - animeblog
Sokszor megkérdeztem magamtól, ilyen és olyan okokból, hogy én miért nem vagyok aktív fórumos, ugyanis van elég tudásom az animéről, remek társalgási érzékem van szerintem, csak alig használom ki. Bennem van a hiba? Most is, csak arra tudok jutni, hogy is, de inkább nem nekem valóak az animés fórumok. Kifejtem, hogy miért.


El nem tudom nektek mondani, hogy mennyire lesujtóan szarul érzem magam egy ilyen animés fórumon, amikor az én értelmes hozzászólásom, amikor mindig lényegében megmondja a tutit - és ezt most nem nagyképűsködésből és arcoskodásból mondom - az az adott topik nekroposztja. NIncs értelme tovább beszélni erről, erre reagálni. Örülök ilyenkor ha kapok egy postot a postjaim után, amik rám reagálnak.
Szóval rájöttem, hogy a nagyarcok lényegében azért moderátorok itt, mert a fangirlök ellepik a fórumot és a kedves szerkesztőség nem áll le vitázni Chidori Kaname hajszínéről, mert a fanok megkérdőjelezhetetlenül tudják, hogy az rózsaszín. Nem akarom senkinek az érzéseit megsérteni, de ezeken a fórumokon a második dackor jellemzői vannak, teli tinédzserekkel és a pubertás kor agyrémeivel.
Persze, fóruma válogatja. Vannak kultúráltabb fórumok, mint az Addicts, ahol az emberek sokat tudnak az animékről és értelmes eszmecsere történik, ha meg nem, akkor meg elmennek a Braincrushersbe hülyülni. A játékok kreatívabbak, mint a mondós csókjátszma, hogy "jajénúgymegdugnám Kanamét" "én meg Szószkét", szal úgy gondolom, hogy a képrészletből melyik anime - bár amikor egy eget mutatnak az baromi szellemes, olyankor mindig a Clannadot - ennél jóval színvonalasabb.

Végére egy kis összeállítás, a tipikus fanokról:
A Fangirl-esküje
- A Fangirl megesküszik, hogy kiválaszt legalább 1 pasit az animéből, akit helyesnek tart és ha róla van szó, automatikusan visítania kell egyet, akár írásban, akár szóban. Ha az összes anime pasiba szerelmes értelemszerűen az összes animéspasinál kell.
- A Fangirl mindig kedvenc pasiját rakja ki az avatarjába és kiírja a sigjébe, hogy ő a favorit. Legalább berak 1 userbart, hogy ő MAL-on az Ilove(kiszemeltpasi) klub tagja.
- Mindenféle témákat kezd el nyitogatni apasijával kapcs, amiben reklámozhatja mániáját. "Szerinted mi a legszexibb Sasukén?" "Szerinted mitől olyan kockás L hasa?"
- Emellett a jó fangirl, teljesen elzárkózik a kapcsolatok elöl, de ha pasija is van, egyfolytába azt kell mondogatnia neki, hogy "Úgy hasonlítasz L-re... te is olyan cuki vagy."
- A jó fangirl a következő szavakat a hatás érdekében használhatja: YAOI!!!; Ő A LEGSZEXIBB PASI A VILÁGON!!!; OLYANÉDESEKEGYÜTT!!!; JAJDEJÓACOSPLAYED!!!
Aki fangirlt akar felszedni annak ajánlom a cosplayt. Nem marad el a hatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr511650476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinnyés · http://dinnyeske-dreams.hu 2010.01.07. 15:40:17

Hát ez nagyon durva... én még nem nagyon fórumoztam hozamosabb ideig sehol sem. De a leírtak alapján akkor jobb is. Én inkább maradok az msn-nél ott is ellehet cseverészni egy vagy több animéről ráadásul olyan emberekkel akikkel lehet értelmesen beszélni. ^^

Maxer1500 2010.01.07. 17:04:08

Nos nem feltétlenül értek a cikkel egyet, szerintem rengeteg olyan animés fórum van, ami köré egy hatalmas nagy társaság, egy külön közösség alakul ki, mint például a Hongfire Anime Networks, vagy éppen a Fakku fórumjai. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy oké mindenki vérprofi, és nem lenne pár idétlen emberke, aki szerint egy anime lényege a nagydidik, meg a yaoi pasik (tisztelet a kivételnek, pl: Kanokon meg... random yaoi mű). De mindig akad pár ember, akik komolyabban veszik a témákat, és ők ténylegesen válaszolnak a kérdéseidre, vagy vitázgatnak veled bizonyos dolgokon. (Á la Umineko Episode Discussion Threadek, több szász hozzászólás, mindegyik témához kapcsolódó). Szóval én bíztatok mindenkit a fórumozásra, mivel előbb utóbb találtok egy olyat, ami megfelel az elvárásaitoknak.

animeblog · http://www.animeblog.hu 2010.01.07. 18:47:40

@Maxer1500 Mondasz valamit, de magyarviszonylatban, szerintem az egyetlen hasonló fórum az Addicts, ahol lehet értelmesen eszmétcserélni meg remljük az AnimeBlog fórum se fog elfangirlösödni ha beidul.
Természetesen a Animesuki, Fakku fórumok nagyon jók, én is szoktam őket olvasgatni, de írtam, hogy vannak kivételek.
süti beállítások módosítása