Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Mayoi Neko Overrun - Nyaa~ nyeee~...

2010. április 11. - Nashaba

 

Aranyos? Pipa. Idegesítő? Pipa. Szép? Pipa. Vicces? Majdnem. Jó? Nem igazán. A Mayoi Neko Overrun egy tipikus Hárem anime, tele fanserviceszel. Adott egy női főszereplő, aki egy – enyhén szólva – tsundere, és egy gyerekkori barátja. Egy cukrászdában laknak/dolgoznak, főhősünk, Takumi keresztanyjának köszönhetően. Vajon ez az alapból nem túl érdekes történet és az idegesítő karakterek elegek lesznek e ahhoz, hogy örökké eltemessék ezt a sorozatot?
 
 

 
 
 
Serizawa Fumino
A fentebb említett, eleinte roppant idegesítő és eltúlzott női, tsundere karakter. Számtalan pozitív példát tudnék felhozni a hozzá hasonló karakterekből, vegyük például Taigat. A különbség viszont az, hogy míg Taiga karaktere eléggé élethű volt, addig Fumino egyszerűen annyira túl lett „játszva” hogy az ember nem tudja, nem akarja elhinni, hogy valóságos – ez igazából nem is gond, de már idegesítően el van rugaszkodva. Az ő megjelenése alapvetően elég lenne ahhoz, hogy elköszönjünk az animétől, de aki elég erős, az megszokja – talán még meg is kedveli egy picit. Legfőbb problémái tehát azok, hogy: kissé idegesítő, nagyon természetellenes viselkedés.
 
 
 
 
 
 
Most akkor itt van dráma?
A rész elején, és közben feltűnik egy pár emlékkép, ahogy Fuminot kövekkel dobálják, hazugnak nevezik. Föltűnik a rész közepén Takumi is ezekben, ahogy éppen a Fumino felé tartó „lövedékeket” hárítja el a hátával. Ezek azt a célt szolgálják, hogy elmagyarázzák a nézőnek, hogy miért lett olyan, amilyen. Nem mondanám, hogy rosszak, de egyértelmű, hogy valamiféle sajnálatot akar éreztetni velünk, amit hadd ne mondjam, nem nagyon sikerült elérnie. Persze, lehet, hogy ez még később sikerrel fog járni, de itt igazán kiütött az egész rész hangulatából.

 

 
 
Nyaaa~ ebből elég!
Hogy egy kicsit bántsalak titeket, meg kell, hogy mutassam az openinget. A célja ennek az lenne, hogy a néző…elolvadjon, a sok-sok nyáááááávogástól. De ez egyszerűen annyira nem sikerült, hogy sikerült életem legrosszabb opening szövegét elém tárni, ami az első nekifutásra azt eredményezte, hogy bezárom a lejátszót. De erőt vettem magamon, és kihagytam az egészet. Tessék szenvedni!
 

 
Továbbá azért vannak még egy páran…
Hogy pontosabb legyek, 3 karakter van még, ami egy említést megérdemel.

 

Ieyasu Kikuchi, akiről nem tudtam eldönteni, hogy mi. Egy perverz igazságosztó, ha a részre akarok támaszkodni, aki a 2D-s nők iránt van oda, vagy pedig egy 3D-s nőt akar megcsodálni, hogy visszanyerje hitét a valóságban. Annyi szent, hogy az animében szeret ő is animét nézni (és lehet, hogy abban az animében amit őt néz, abban is szeret valaki animét nézni. Mint két tükör egymással szemben…).

Tsuzuki Takumi, a főhős, aki egyben a legunalmasabb karakter. Legalábbis itt annyit tudtunk meg róla, hogy együtt él Fuminoval, és gyerekkori barátok. Annyi jelentős mondata volt, hogy kiskorában azt mondta Fuminak: „Ha valaki ad neked valamit, add vissza duplán!” És ekkor mondta azt, ha megölnek akkor mond neki hogy „ha megölnek, akkor mondd azt hogy „dögölj meg duplán”” Jó, nem ezt mondta, hanem azt, hogy „ha azt mondják „neked dögölj meg”..”

Chise Umenomori, aki talán még egy picit tetszett is, viszont hihetetlen egy sablon karakter. Nem is tudom megszámolni, hányszor láttam máshol is az ő karakterét, vagy a vele lévő jelenetek nagy részét. De ez sajnos igaz az egész részre.

 
Sablon, sablon, sablon.
Az sose baj, ha valamiben olyan dolog van, amit legalább egyszer már elsü töttek, hisz sose könnyű valami eredetivel előállni – és akkor nem is igazán gond, ha a forrás jó. De ez a rész egy annyira lerágott csont, hisz legalább ezerszer láttuk ugyanezeket a jeleneteket, és hasonló jellemeket. Nem mondanám, hogy rossz, de remélem több is lesz ez, mint sima másolat.
 
 
 
A Logitech Standar Keyboard doboza is szép, ám a termék ettől még rossz.
Körülbelül ugyan így van ez itt is. Az első rész animációjának a minősége szerintem azért

átlag fölött van, modern, jó és szép. A karakter dizájn szerintem egész jó lett, és nem bánjta a szemet. A hangok és szinkronok egész jók, különösebb kivetése nincs az embernek ellene.

Viszont ez mit sem változtat azon, hogy az egész száraz, lerágott és néha eléggé ciki – legalábbis nekem. Ezt semmiképpen sem szabad az animációról megítélni, ugyan is ha legalább fele annyira jó lenne, mint szép, akkor már sokkal jobban élvezné az ember.
 
 
Volna még valami?
Nem, igazából többet nem tudok hozzátenni. Összefoglalva ez az első rész hihetetlen középszintű volt, átlagos, és szinte teljesen száraz. Az opening és ending valami hihetetlen nagy veszélyt jelent az emberekre nézve, és lehet, hogy megbélyegzi az egésznek a sorsát – persze, szinte biztos vagyok benne hogy lesznek rajongói. Az első rész hatására nem akarom az egészet lehúzni, és még várni kell arra, hogy igazából beinduljon. Elvégre is a ScrubS sem indult valami hihetetlen magas színvonalon, ám a végére óriásit robbant, a jó értelemben. Tehát ezentúl már csak jobb várható, nem hiszem, hogy ennél rosszabb szintet akarnak fönntartani.
Mivel a sorozattal az elvárásaim egyenlőek voltak a nullával, annyira még csak nem is voltam fölháborodva. Ez viszont nem változtat azon a helyzeten, hogy nem igazán tetszett a rész. Ha még magasabbra is helyezném a mércét…Kap egy 2,5-öst, talán alacsony, de reméljük hogy nem lesz sose kevesebb.
 
 
Pont: 2,5/5
 
Pro: Szép, macskák
Kontra: Nyaa~, idegesítő/üres karakterek, sablonos, száraz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr111912158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maxer1500 2010.04.12. 22:51:57

Az első rész tényleg unalmas volt, én el is aludtam közepe fele, de tény hogy az animációk átlag fölüliek, és az idegesítő csaj a végére csak kevésbé idegesítő lesz. Amúgy én olvastam a mangáját pár epizódig, és tényleg egészen szórakoztató lesz a "nagymacska" érkezése után, így persze még van remény. És még így is jobban indult szerintem, mint az Angel Beats, ami csak a 2. részével tudta hozni az jobban elvárt színvonalat. Én 3-ra ítélném az első részt, de csak azért mert Fumino járkálását évekig el tudnám bámulni (tudom, problémáim vannak).

Nashaba 2010.04.13. 22:56:27

Nem tudom, nálam a Toradora! hihetetlen magas szintre helyezte a lécet. De az nem igazán ez a kategória. :)
süti beállítások módosítása