Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Válasz a nyílt levelünkre

2010. március 01. - animeblog
Kicsit megkésve, de a Magyar Anime Társaság válaszolt azon levelünkre, melyben többek között felszólítottuk őket, hogy a jegyzőkönyvek és a költségvetések felkerüljenek az internetre, de rákérdeztünk a Fehérvári Animeconra illetve a híres-nevezetes Sakuragi Artbook témára.




Tisztelt Halpern Bence Márk!

Mindenek előtt elnézést kérek a késői válaszért, azért késlekedtünk eddig, mert teljeskörű tájékoztatást szeretnénk nyújtani.

Levelében említett kötelezettségünknek - vagyis a jegyzőkönyvek feltöltése a társaság internetes oldalára - eleget tettünk, ahogy erre a kötelezettségünkre a Felügyelő Bizottság is figyelmeztetett minket. A jegyzőkönyveket a http://www.animetarsasag.hu/MAT_Doksik webcímen találja meg.

Ugyanitt, a 2009/2 közgyűlés jegyzőkönyvének mellékletei között található az egyesület 2009. nyári rendezvényének (AnimeCon) költségvetése, melyet a tagság elfogadott.

Mindezek mellett levelében érdeklődött a Sakuragi Artbook kiadványunkkal kapcsolatban: összesen 400 db készült belőlük, melynek teljes összköltsége 900e Ft körül volt a MAT költségvetésének terhére, a nyomdai munkák a Mangafannál lettek megrendelve. Egyelőre 5 db-ot vásároltak belőlük, a többi raktáron van. Az eladások növelése érdekében több egyeztetést is kezdeményeztünk azóta.

Az elmaradt székesfehérvári AnimeCon idején konkrétan a rendezvénnyel kapcsolaltban nem volt költségünk, ám a későbbiek folyamán az AnimeKarácsonyon térítettük meg a Conbérlettel rendelkezők kárát - ugyanis az ígért hat rendezvénynap az őszi Con elmaradása miatt nem volt teljesíthető, így az akkori elnökség keresett egy témájában és kivitelezésében hasonló rendezvényt, amellyel kiváltható volt az elmaradt saját rendezésű AnimeCon. A bérletesek belépésének megváltása az AnimeKarácsonyra értékét tekintve körülbelül 150e Ft-ra rúgott.

Amennyiben további kérdések merülnek fel Önben, keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Farkas Katalin

Magyar Anime Társaság titkára


Mindezek után a személyes véleményem az, ami eddig. A Magyar Anime Társaság megengedte, hogy végzetes hibát kövessen el abban az időszakban, ahol a válság és az utánpótlás haldoklik. Ez ellen is kell együtt tennnünk.

Továbbá a Sakuragi Artbook kiadvány abszurd, ugyanis ezekszerint a kiadványról ők maguk is tudták, hogy rossz, mivel az öttagú elnökségből maximum négy vásárolhatta meg: mivel az egyik én voltam, szerintem vissza is viszem. :D Egy ilyen kiadványt, csak akkor dobnak ki, ha tudják, hogy van vásárlóerő, de én ebből inkább azt sejtem, hogy valami más indíttatás van emögött, de inkább nem mondok semmit, mert így is tudom, hogy mindenkinek elege van a borzalmas összeesküvés-elméleteimből.

A conbérletesek pedig valószínű egyértelmű bevételkiesés, mivel a MangaFan gondolom nem pénzeli az egyesületet, így a MondoConokból se lesz az elkövetkezendőkben pénze a társaságnak. Emberek, csak én gondolom ezt végig, vagy direkt ennyire hülyét csinálunk magunkból?

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr31800388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nonkeat 2010.03.02. 10:44:57

Szerintem a további hátsóudvarok látogatása helyett, örülnöd kellene, hogy ennyire korrekt levelet kaptál vissza, és annak, hogy egyáltalán van olyan szervezet, akiket piszkálhatsz csak azért, hogy tudjál mivel szórakozni az interneten.

animeblog · http://www.animeblog.hu 2010.03.02. 17:21:21

Piszkálódásról szó sincs, egyszerűen lopnak és ez nyílt titok, ha tetszik, ha nem és végzetes kommunkációs problémákat tesznek, amit pedig az animéért tettek az pedig összefoglalható abban, hogy az anime ellen tettek.
Külön ajánlással készülünk a MAT-nak és itt nem a saját szórakozásomról van szó, hanem például a te szórakozásodról is, mivel feltételezem, hogy animerajongó vagy. Az animetársaságból sokkal többet ki lehetne hozni, azokat a tagokat pedig minnél előbb meneszteni kéne a tagságból, akik erről tehetnek, nem pedig a Pravda Szilvi dublőreit kéne játszani. Szánalmas banda.

nonkeat 2010.03.09. 22:27:28

Valószínűleg meg van az okod arra, hogy ezt hidd, és küzdj azért a célért, ami minden animerajongó érdeke. Én csak azt remélem, hogy nem esik senki sem át a ló másik oldalára.
Persze, hogy minden a pénzről szól, de már ez is sokkal-sokkal több mint ami hosszú időn át volt ebben az országban. (A nullához viszonyítva azért nagyon jók vagyunk a mai helyzetet tekintve.)

Ha valakik pénzt "csinálnak" ebből úgy, hogy közben jobb nekem ma mint tegnap, akkor nyugodtan gazdagodjanak csak meg, mert nekem az jó. (Feltéve, hogy nekem nem a pénz a lényeg, hanem más értékekben gondolkozok.)

Egyébként pedig szeretnék további kitartást és sikereket kívánni az elképzelésedhez, mert a gyanakvás sosem árt. Valamint jó, hogy vannak olyan emberek akik azért figyelnek a háttérben zajló dolgokra.
süti beállítások módosítása