Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Anime Blog - Táplálék a szubkultúrára éhezőknek

Újabb nyílt levél az AnimeTársaságnak

2010. január 27. - animeblog
Tisztelt Magyar Anime Társaság!

Weboldaluk hosszas tanulmányozása után azt vettem észre, hogy a 2009. évi második féléves közgyűlés jegyzőkönyve, illetve a 2009. második féléves elnökségi határozatai nincsenek fennt a társaság honlapján, ami ellenkezik a Magyar Anime Társaság alapszabályában lévő IX./2./18. ponttal, miszerint " A Közgyűlés jegyzőkönyveit és határozatait az Egyesület honlapján hozza nyilvánosságra."
Emellett a társaság működésével kapcsolatban, érdeklődnék a 2009. évi második félév költségvetési beszámolójáról, különös tekintettel a Nyári AnimeConon kiadott Sakuragi kiadványokra és a nem megrendezett őszi Székesfehérvári AnimeCon költségeire, amennyiben vannak ilyenek.

Köszönöm szépen és remélem együtt tudunk működni. Várom mielőbbi válaszukat.
Tisztelettel,
Halpern Bence Márk
Az AnimeBlog Főszerkesztője


Bár az bizonyos, hogy mivel a konkrét jogszabályozást nem találtam meg arra miszerint az egyesületek kötelesek költségvetési beszámolót nyilvánosságra hozni és azt bárkinek kiadni - mivel azthiszem erről jelenleg csak valami kormányhatározat van, az is lehet, hogy csak a pártokkal kapcsolatos - ezért muszáj volt valamiképpen az alapszabályhoz nyúlni, talán az gyakorol némi nyomást rájuk és eredményt hoz. A cél természetesen itt a költségvetési beszámoló lenne, de nagy lépés lenne, ha kiderülne mi történt a második féléves közgyűlésen.

A bejegyzés trackback címe:

https://animeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr421708042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkinekSemmiSemTetszik 2010.02.03. 01:29:49

Nem tudom, hogy ezt csak a posztod után tették ki, de a Dokumentumoknál én megtaláltam, amit kerestél.
www.animetarsasag.hu/MAT_Doksik

ha nem ez az akkor sry :)

animeblog · http://www.animeblog.hu 2010.02.03. 20:35:37

Igen, már én is láttam, hogy feltették, azonban a 2009-es közhasznúsági jelentés még mindig nincs fennt/nem készült el, amiben pedig le van írva a lényeg, a költségvetési tételek. Ha a 2008-ashoz hasonlók, akkor elég vicces adatok vannak, de mindegy.
süti beállítások módosítása